Ringató Bölcsőde

„Mindazt, ami bennünk van, gyermekkorunkban ültették el bennünk.”
(Jevgenyíj Alekszandrovics Jevtusenk)

Kedves Szülők!

Szeretettel köszöntjük a Ringató Bölcsőde honlapján!

Bölcsődénk 1960. június 4-én nyitotta meg kapuit, majd sok - sok változást követően 2011 nyarán egy pályázatnak köszönhetően felújításra és bővítésre került. Jelenleg 5 gyermekcsoporttal, 62 férőhellyel működik, a Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet önálló szakmai egységeként.

Oldalunkon betekintést nyerhetnek a bölcsőde mindennapjaiba, megismerhetik szokásainkat, programjainkat. Minden érdeklődő szülőt gyermekével együtt szeretettel várunk személyes megbeszélésre, mely során lehetőség van a bölcsőde épületének megtekintésére is.

Segesdi Anett    
Bölcsődevezető


Elérhetőségek:

Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet
Ringató Bölcsőde
Cím: 8300 Tapolca, Nagyköz u. 1-3.
Telefonszám: 06/87/414-485
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Bölcsődevezető: Segesdi Anett
Telefonszám: 06/30/6401941

Kisgyermeknevelőink munkájukat hivatásuknak tekintik. Gyermekközpontú nevelésünk egyéni, sokoldalú, harmonikus fejlesztésen alapul. A gyermekek szeretete, személyiségének tiszteletben tartása és elfogadása elengedhetetlen. Segítjük a gyermekeket, hogy minél több sikerélményt éljenek át.

A mai rohanó életben egyre több édesanya megy vissza dolgozni gyermeke 3 éves kora előtt. A gyermek bölcsődébe kerülése nagy kihívás a család minden tagjának.

A bölcsődei élet megkezdése előtt családlátogatáson a kisgyermeknevelők megismerkednek a gyermekkel otthoni környezetében, megismerik egyéni szokásait, igényeit. A szülővel való fokozatos beszoktatás nagymértékben segíti a gyermek beilleszkedését. Az anya vagy az apa jelenléte biztonságot ad a kisgyermeknek, és megkönnyíti az új környezethez való alkalmazkodását. A beszoktatás fokozatosan, a gyermek igényeihez alkalmazkodva történik, amely kb.10 napot vesz igénybe

Nyitvatartási idő: Hétfőtől- péntekig: 6.00-17.00 óráig

Minden csoportnak a gyermekek szükségleteihez igazított napirendje van, amely biztosítja a nyugodt nevelés, gondozás feltételeit.

Kiszámíthatóság és a biztonság a legfontosabb a kisgyermek számára és ez a napirendben nagyon jól érvényesül. Rugalmas a napirend abban a tekintetben, hogy befolyásolják évszakok, az időjárási körülmények, a gyermekek igényei, az életkor szerinti összetétel stb.

A gyermek fő tevékenysége a játék. Fontosnak tartjuk, hogy a bölcsődébe járó gyermekek megfelelő minőségű, életkoruknak megfelelő játékokkal ismerkedhessenek meg.

A kisgyermeknevelők minden helyzetet kihasználnak arra, hogy énekeljenek, mondókázzanak, meséljenek, bábozzanak a gyerekeknek.

Nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek mozgásigényének kielégítésére, az új játékokkal felszerelt udvaron és mozgásfejlesztő eszközökkel a tornaszobában.

Szervezett programjaink:

Készülünk az ünnepekre, meghitt családias hangulatot alakítunk ki a csoportokban. Minden évben rendezünk farsangi bált, készülünk a húsvéti, karácsonyi ünnepekre, és ajándékkal lepi meg a gyerekeket a Mikulás.
Évente többször kerül megrendezésre az ún. Családi nap, ahol szülők, a nagyszülők, testvérek tölthetnek együtt a kisgyermeknevelőkkel kellemes hangulatú, kreatív délutánt.


Csoportok elnevezései:
Mackó csoport
Süni csoport
Nyuszi csoport
Katica csoport
Pillangó csoportÉtkezés:

A bölcsőde konyháját a Diák-és Közétkeztető Szolgáltató KFT működteti. A gyerekeknek napi négy étkezést biztosítunk. Lehetőségünk van a speciális diétára szoruló gyermekek étkeztetésére is. A szakszerűen összeállított étrenddel és a korszerű konyhatechnikai eljárásokkal biztosítjuk a korosztály számára a fejlődéshez szükséges tápanyagokat és vitaminokat.  Arra törekszünk, hogy az ételek változatosak legyenek és megismerjék a gyerekek az ételek széles skáláját.

A bölcsődei felvétel rendje:
 
Bölcsődénkbe a felvétel egész évben folyamatosan történik. Felvehető minden olyan kisgyermek, akinek szülei, nevelői, gondozói valamilyen ok miatt nem tudják biztosítani a napközbeni ellátást.

A gyermek bölcsődébe történő felvételét a szülő kérheti, egyéb esetekben a szülő hozzájárulásával kezdeményezheti:
• a területi védőnő,
• a házi gyermekorvos, vagy a háziorvos,
• a szociális, ill. családgondozó,
• a gyermekjóléti szolgálat,
• a gyámhatóság.

 Az intézmény 20 hetes kortól fogadja a gyerekeket. Ha a gyermek a 3. évét betöltötte, a bölcsődei gondozási-nevelési év végéig maradhat a bölcsődében.

A felvétel Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális és gyermekvédelmi igazgatásról és ellátásokról szóló 3 /2015. (II.23.) önkormányzati rendelet 31.§ alapján történik.

A felvételi kérelemhez szükséges iratok:

a)  gyermek és szülője (törvényes képviselője) lakcímkártyájának fénymásolata
b) gyermek TAJ kártyájának fénymásolata
c)  szülő munkáltatói igazolás (mindkét szülő munkáltatói igazolása)
d) egyedülállóság esetén a Magyar Államkincstár igazolása, emelt családi pótlék folyósításáról
e) a Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt biztosító határozat másolata, vagy az arról készült hivatalos igazolás
f) a házi gyermekorvos igazolása arról, hogy a gyermek egészségi állapota alapján bölcsődében gondozható.

Itt talál meg minket!
  • Címünk

   Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet
   8300 Tapolca, Nagyköz u.1-3.

   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   Tel.: 87/414 485, 30/560 1430