Segíts, hogy segíthessünk!

„ Segíts, hogy segíthessünk!”

A rászorulók minél szélesebb körű segítése érdekében intézményünk adomány-koordinálást vállal az adományt felajánlók és az igénylők között.

Sokat segíthet a mozgásukban akadályozottaknak, ha az ápolásukat, mozgásukat megkönnyítő segédeszközöket, ami Önnek már feleslegessé vált: tám bot, mankó, járókeret, tolókocsi, toalett-szék....stb. ajánl fel.

Segíthet a rászorulókon, ha a lecserélendő, de működőképes háztartási gépét, bútorát, intézményünknek ajánlja közvetítésre.

- Milyen adományok közvetítését vállaljuk?

Gyakorlatilag bármit, legyen az bútor, háztartási gép, ruha, gyerekjáték, gyógyászati segédeszköz.

Egyetlen kritérium, hogy jelenleg is használható legyen (működőképes gép, ép állapotú bútor, hordható, jó állapotú, kimosott ruha, működőképes játék...).

Raktározási lehetőség hiányában nagyobb méretű tárgyakat csak úgy tudunk fogadni, ha a közvetítésig a felajánló tárolni tudja.

- Hogyan jelezheti adomány-felkínálását?

Telefonon 87/322-977, 30/472-6556 a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője Majerné Gulácsi Tünde fogadja a jelzéseket.

Személyesen is jelezhet az intézményünkben. Megkönnyíti munkánkat, ha az adományról minél pontosabb leírást (méret stb.) tud adni, illetve fényképet tud küldeni e-mailben.

- Hogyan történik a közvetítés?

A felajánló részéről oly módon, hogy a felajánlást telefonon, személyesen fogadjuk. Munkatársunk egyeztetett időpontban felkeresi őt, és bútor esetében lefényképezi az adományt. Kisebb méretű háztartási gép, vagy ruhanemű esetében – amennyiben a raktározás aktuálisan engedi – elszállítja. Amennyiben a felajánlást nem szállította el, az intézmény ügyfelei körében keres igénylőt az aktuális adományra. Amennyiben talált, az igénylővel és a felajánlóval egyeztetett időpontban az igénylővel együtt kimegy a felajánlóhoz. A felajánlott tárgyat az igénylő szállítja el, de közben munkatársunk is a helyszínen van.

Az igénylő részéről pedig oly módon, hogy amennyiben aktuálisan nincs az igényelt tárgy, akkor várólistára felvesszük az igénylő és az igényelt tárgy adatait. Amennyiben az igényelt adomány megérkezik, felvesszük a kapcsolatot az igénylővel. A szállítást az igénylőnek kell megoldania. A közvetítés ingyenes.

- Kihez jut el a felajánlott tárgy?

Tapolcai és raposkai rászoruló családokhoz, idős emberekhez. Több igénylő esetében intézményünk szociális rászorultság alapján dönt. Adományközvetítő szolgálatunk szoros kapcsolatban áll a Tapolcai Katolikus Karitásszal és a Nagycsaládosok Egyesületével, így több rászorulóhoz, sokgyermekes családhoz tudjuk közvetíteni az adományokat.

Így segíthet a bölcsődés gyerekeknek

A Ringató Bölcsőde örömmel fogad használt, de még jó állapotú, otthon már feleslegessé vált dömpert, kismotort, triciklit, fejlesztő játékokat.

Jelentkezni lehet Segesdi Anett bölcsődevezetőnél

Telefonon:06/30 640 1941, illetve személyesen a Ringató Bölcsődében Tapolca, Nagyköz u.1-3.

 

 

gyerekek